McDavid vann slutspelets MVP, men Oilers förlorade!

Även om alla förväntade sig att Edmonton Oilers skulle göra comeback och bli det första kanadensiska laget att vinna Stanley Cup sedan Montreal Canadiens 1993, så misslyckades Oilers till slut i match 7. Det var en beklaglig förlust i matchen och misslyckades med att mötas. fansens förväntningar.

Oilers center Connor McDavid presterade dock bra i detta slutspel och utsågs till slutspelets MVP och vann Conn Smythe Trophy. Han gjorde 42 poäng genom slutspelet, och blev den sjätte spelaren i historien att vinna priset på ett förlorande lag och den första sedan Anaheim Mighty Ducks målvakt Giger 2003. spelare av denna ära. Det året förlorade Anaheim i finalen mot New Jersey Devils.

McDavid är välförtjänt för sin utmärkelse. På 25 matcher ledde han slutspelets poänglista med 42 poäng (8 mål, 34 assist), och blev den fjärde mest poängliga spelaren på en enda säsong i slutspelet. I den fjärde matchen ledde han laget till en 8-1-seger och gjorde fyra poäng (ett mål, tre assist), och blev den första personen i NHL-historien att göra fyra poäng i två raka Stanley Cup-finaler.

När man ser tillbaka på Oilers prestationer i detta slutspel är det ganska spännande. De besegrade Los Angeles Kings på fem matcher i den första omgången av Western Conference, besegrade Vancouver Canucks på sju matcher i den andra omgången och besegrade Dallas Stars i sex matcher i Western Conference Finals. Detta slutspel är också första gången de når Stanley Cup-finalen sedan 2006. Även om de inte lyckades vinna mästerskapet till slut, var Oilers prestation tillräckligt spännande. Tyvärr mötte de de starkare Florida Panthers i finalen, annars hade de haft en mycket god chans att vinna mästerskapet.

Posted in NHL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *