Englannin pelaajilta puuttuu tiimityötä ja sitkeyttä

Jalkapallokentällä vain, kun pelaajat oppivat kommunikoimaan, tekemään yhteistyötä ja sinnikkäästi, he voivat työskennellä tiiviissä yhteistyössä tavoitteiden saavuttamiseksi. Haasteiden edessä heidän on opittava säätämään mentaliteettiaan ja tavoitella lujasti voittoa. Nykyisiltä englantilaisilta pelaajilta puuttuu kuitenkin kyky työskennellä yhdessä ja johdonmukainen mentaliteetti.

Englannin kahden peräkkäisen tasapelin jälkeen fanit herättivät vakavia kysymyksiä pelaajien mentaliteetista. Englannin joukkuetta, jonka yhteisarvo on 1,5 miljardia puntaa, on vaikea voittaa. Onko tämä ongelma päävalmentaja Southgaten valmennuskyvyssä vai pelaajien haluttomuus tehdä yhteistyötä? Gareth Southgate on johtanut Englannin maajoukkuetta vuodesta 2016. Tänä aikana maajoukkueeseen on noussut monia upeita nuoria pelaajia, mutta he eivät ole vieläkään voineet yhtäkään mestaruutta näiden kahdeksan vuoden aikana. Englannin joukkueen historiassa 58 vuoden aikana mestaruuden voittamisesta vuonna 1966 se ei ole onnistunut saavuttamaan suurempaa menestystä.

Valioliigan vaikuttavista tuloksista huolimatta suurin osa Englannin joukkueen pelaajista on eri seurojen pääedustajia. Esimerkiksi Harry Kanesta tuli jälleen tämän kauden Bundesliigan paras maalintekijä liittyessään Bayern Müncheniin. Mutta miksi niin monet erinomaiset pelaajat ovat kokoontuneet yhteen, mutta eivät pysty käyttämään tarvittavaa voimaa? Onko syynä se, että päävalmentaja Southgate ei uskalla kesyttää näitä pelaajia, vai onko jokin muu syy?

Tämä tilanne herättää ajatuksia. Huippupelaajista huolimatta Englannissa ei ole onnistuttu kehittämään vahvaa tiimityötä ja kovaa mentaliteettia, mikä on selvästi heidän suurin haasteensa tällä hetkellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *